Man van Glas (Glas-in-lood)

Glas-in-lood

GLAS-IN-LOOD?

De term glas-in-lood spreekt natuurlijk voor zich, het glas zit tussen het lood. Hiervoor wordt het glas met de hand 'gesneden' (het is eigenlijk meer een soort kras), waarna je het gestuurd breekt en het lood vorm je er vervolgens omheen. Lood kun je namelijk heel makkelijk buigen.

Glas-in-lood is ontstaan omdat ze vroeger geen grote stukken glas konden maken, maar op deze manier toch een raam konden plaatsen. Waarschijnlijk heb je het weleens in een kerk gezien of in een oud herenhuis en zelfs in de kunstsector is er al veel mee geëxperimenteerd en nu breng ik het naar je woonkamer.
Maar wie is dan die man achter Man van Glas?


GLAS-IN-LOOD,
PURE AMBACHT

Glas-in-lood is een pure ambacht. Alles wordt met de hand gemaakt. 
Een ambacht die ik met alle liefde uitoefen en mooi te combineren is met mijn werk als illustrator. De lijnen die je in mijn illustratiewerk ziet, vind je ook terug in mijn glas-in-loodwerken.

De werken die ik maak noemen ze panelen, dat zijn losstaande werken die je zelf een mooi plekje mag geven. (Op een plek met veel (zon)licht komt het glas het best tot zijn recht.)

Niet alleen het glas-in-lood wordt met de hand gemaakt. Zo komen alle werken van de 'WAVE I'-serie met een handgemaakte houder én een handgemaakt kistje. Allemaal vanuit eigen atelier. Hierbij gebruik ik overigens zoveel mogelijk resthout.

Er zijn diverse producten beschikbaar en het aanbod groeit wekelijks.

Glas-in-loodramen

Glas-in-lood werkplaats

ACHTER DE WERKBANK

Groen? Blauw? Met structuur? Golvend? Lichtdoorlatend? Opaal? 6 mm lood? 8 mm lood? Allemaal keuzes die gemaakt worden achter de werkbank en waar goed over na wordt gedacht. 
Jouw (toekomstige) glas-in-loodpaneel gaat een heel proces door voordat het op je vensterbank terecht komt. Ik kan hier het volledige stappenplan uitleggen, maar dat wordt een lang verhaal. Achter de werkbank werk ik ondertussen wel aan een filmpje waarin je kunt zien hoe het proces van een glas-in-loodwerk eruit ziet. Binnenkort meer!

Wil je meer weten? Op Instagram laat ik regelmatig beelden van achter de werkbank zien.

Stuur me ook gerust een berichtje als je een vraag, opmerking of leuke tip hebt over glas-in-lood!


We moeten zuinig zijn op de planeet. De pakketjes waar ik het glas-in-lood werk in verstuur zijn daarom zoveel mogelijk materialen die al eerder gebruikt zijn. Geen zorgen, ze zijn stevig genoeg om te zorgen dat er niks stuk gaat.

Op dit moment verstuur ik alleen producten naar Nederland en België, maar je kunt me altijd een bericht sturen en dan kijken we wat de mogelijkheden zijn!

Wil je een glas-in-loodwerk op maat? Dat kan! Neem dan contact met me op.

Let op; ik maak geen glas-in-lood dat in een raam geplaatst kan worden.